нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

чечітки

   
 

чечітки (Acanthis), рід птахів родини в'юркових загону горобиних. Довжина тіла 12-14 см. Оперення сіре з плямами, у самців звичайної і тундряной Ч. тім'я і груди з червоним або рожевим. 3 види, поширені в Європі, Азії та Північній Америці; все зустрічаються в СРСР. Звичайна Ч. (А. flammea) мешкає в хвойних лісах і лісотундрі, тундряная Ч. (A. hornemanni) - у лісотундрі, гірська Ч. (A. flavirostris) поширена на Кольському півострові, в кам'янистих степах Казахстану і горах на півдні СРСР від Кавказу до Алтаю. Взимку кочують зграйками. Гнізда на кущах. У кладці 4-6 яєць, насиджують 13-14 діб. Харчуються насінням.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка