нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Чеглок

   
 

Чеглок (Falco subbuteo), хижий птах родини соколиних. Довжина тіла 33-35 см. Спинна сторона чорно-сиза, черевна - світла, з темними плямами. Поширений Ч. в Європі, Азії та Північній Африці; в СРСР - в лісовій і лісостеповій зонах і горах Кавказу і Середньої Азії. Перелітний птах; зимує на Ю. Африки та Азії. Навесні прилітає не раніше кінця квітня Гніздиться на деревах, займаючи старі гнізда ворон та інших птахів. У кладці 2-4, зрідка 5-6 яєць; насиджує 28 сут. Здобич ловить на льоту, розвиваючи швидкість до 150 км / ч. Годується дрібними птахами та комахами - бабками, жуками. Раніше Ч. використовувався як ловчих птахів.

Літ.: Птахи Радянського Союзу, під ред. Г. П. Дементьєва і Н. А. Гладкова, т. 1, М., 1951.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка