нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

чеграва

   
 

чеграва (Hydroprogne caspia), птах родини чайок загону ржанкообразних. Довжина тіла близько 50 см , важить близько 650 м. Спинна сторона сіра, "шапочка" чорна, низ тіла білий, дзьоб червоний, ноги чорні. Поширена Ч. спорадично в Європі (крім С.), Західній та Південно-Східної Азії, Австралії, Н. Зеландії, Африці та Північній Америці. У СРСР - на Балтійському, Чорному, Азовському, Каспійському і Аральському морях, а також на озерах Казахстану, Забайкалля і південного Примор'я. Перелітний птах. Гніздиться колоніями на мілинах і островах. У кладці 2-3 яйця. Насиживают самка і самець 22-23 сут. Харчується дрібною рибою, безхребетними, іноді нападає на пташенят інших птахів.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка