нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

челноклюв

   
 

челноклюв (Cochlearius cochlearius), птах родини челноклюв загону голінастих. Довжина тіла близько 50 см. Дзьоб широкий (до 5 см ) з невеликим гачком на кінці, нагадує перевернутий човен (звідси назва). Очі великі. Оперення сіре з чорним, черевце коричневе, на потилиці довгий чорний хохол. Поширений Ч. в Америці (від Північної Мексики до Північної Аргентини). Живе осіло. Активний вночі. Гніздиться на деревах. У кладці 2-4 яйця, блакитно-білих з бурими плямами. Харчується рибою, жабами, рачками і дрібними гризунами. Деякі вчені відносять Ч. до сімейства чапель.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка