нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Чорний дрізд

   
 

Чорний дрізд (Turdus merula), птах родини дроздових загону горобиних. Довжина тіла близько 25 см. Оперення у самця чорне, блискуче, дзьоб жовтий; самка і молоді - бурі. Поширений Ч. д. в Європі, Північно-Західній Африці і Азії; в СРСР - від західних кордонів до В. до Ю. Уралу, а також на Кавказі і в горах Середньої Азії. Мешкає в листяних і змішаних лісах, у садах і парках; в Західній Європі звичайний в містах. Самець дуже гарно співає. Гнізда на землі біля коріння дерев, на пнях або кущах. У кладці 4-7 голубуватих з цятками яєць. Насиживают самка і самець 13-14 сут. Харчуються комахами, хробаками, молюсками, ягодами і дрібними плодами.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка