нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Чибис

   
 

Чибис, плюгавка (Vanellus vanellus), птах родини ржанкових підряду куликів. Довжина тіла 30 см , важить близько 200 г. Спинна сторона і груди зеленуваті з пурпуровим блиском. Поширений в Європі та Азії; в СРСР - від західних кордонів до Приморського краю, в Сибіру тільки на півдні; взимку звичайний в Середній Азії і Закавказзі. Гніздиться на трав'янистих болотах, пасовищах і полях. У кладці 4 яйця, насиджує в основному самка 27-29 діб. Харчується комахами та іншими дрібними безхребетними, іноді насінням.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка