нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Чиж

   
 

Чиж (Spinus spinus), птах родини в'юркових загону горобиних. Довжина тіла близько 12 см , важить 12-14 м. Оперення жовтувато -зелене з темними плямами. Поширений в Євразії; в СРСР в зоні хвойних лісів, в лісах Криму, Кавказу і борах Казахстану. Взимку кочує зграйками, особливо по долинах річок з чагарниками листяних дерев. Гніздиться зазвичай на смереках або соснах. У кладці 4-5 яєць. Насиджує самка 12 діб. Іноді Ч. гніздиться двічі в літо. Харчується насінням хвойних і листяних дерев, зокрема вільхи, поїдає попелиць та інших дрібних комах. Ч. часто містять в клітках.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка