нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

ходулочников

   
 

ходулочников (Himantopus himantopus), птах родини сивок підряду куликів. Довжина тіла близько 37 см. Оперення біле з чорним. Ноги дуже довгі, рожеві; дзьоб чорний. Поширений Х. в південній Європі, південній Азії, Африці, Австралії, Нової Зеландії та Америці (крім півночі). У СРСР - на Ю. країни (від Дунаю до озера Зайсан). Мешкає по берегах прісних і солоних озер і по морських узбережжях. Гніздиться колоніями. У кладці 4 яйця. Насиджує 25-26 діб. Харчується водними комахами та ін безхребетними, ікрою риб і жаб, взимку також насінням водних рослин.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка