нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Тхори

   
 

Тхори (Putorius), підрід хижих ссавців роду Mustela родини куницевих. Довжина тіла 38-51 см, хвоста 11-19 см. Важать 0,7-1,4 кг. Тіло витягнуте, гнучке, ноги короткі, морда тупа, вуха невеликі. Хутро пухнастий, м'який. 3 види. Поширені в Північній Америці, Європі, Північній Африці, Азії. У СРСР 2 види. Населяють Європейську частину СРСР на С. до південної межі тайги, Середню Азію, Казахстан, південь Сибіру. Ведуть переважно нічний спосіб життя. Мешкають в лісах (чорний Х.), лісостепах, степах і напівпустелях (світлий Х. і американський Х.). Селяться на вирубках, гарі, в чагарниках, на відкритих просторах, використовуючи нори ін тварин або природні притулки. Чорний Х. нерідко селиться в житло людини. Харчуються виключно дрібними тваринами. Розмножуються 1 раз в році, в посліді 4-8 (іноді до 19) дитинчат. Цінні хутрові види. Іноді шкодять птахівництву. Альбиносная форма чорного Х. одомашнена, використовується в боротьбі з шкідливими гризунами.

© І. І. Соколов.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка