нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Щиголь

   
 

Щиголь (Carduelis carduelis), птах родини в'юркових загону горобиних. Довжина тіла 12 см. Крила чорні з жовтою смугою, тім'я чорне або сіре, навколо дзьоба червоне кільце. Поширений в Європі, Західній Азії і Північно-Західній Африці; в СРСР від західних кордонів до В. до Єнісею. Населяє листяні гаї, вирубки, сади. Гнізда на кущах або деревах. У кладці 4-6 яєць. Насиджує тільки самка, 12-13 діб. Харчується Щ. насінням, зокрема - кінського щавлю, будяків, будяка та інших бур'янів; пташенят вигодовує комахами. Щ. часто містять в клітці.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка