нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Щур

   
 

Щур (Pinicola enucleator), птах родини в'юркових загону горобиних. Довжина тіла близько 22 см , важить близько 50 г. У самців голова і груди малиново-рожеві, спина буро-сіра, у самок груди оливково-зеленувата. Поширений Щ. в тайговій смузі Європи, Азії та Північної Америки. Живе осіло або здійснюючи кочівлі, при неврожаї кормів - на далекі відстані. Гніздиться на деревах. У кладці 3-5 яєць. Харчується насінням, нирками, ягодами, іноді комахами. Щ. нерідко тримають у клітках.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка