нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Шакал

   
 

Шакал (Canis aureus), хижий ссавець родини собачих. Схожий на вовка, але значно менше його за розмірами, з коротшим хвостом і загостреною мордою. Довжина тіла 71-82 см , хвоста - близько 20 см . Забарвлення взимку рудувато-сіра, влітку руда. Поширений Ш. на півдні Європи, в Північній Африці, на півдні Азії та на о. Шрі-Ланка; в СРСР - на Кавказі, в Середній Азії, зрідка з'являється в Молдавії. Мешкає переважно на низовинах, в густих прибережних заростях, рідше в пустелях і передгір'ях. Звичайний біля населених пунктів. Живе в норах. Харчується гризунами і птахами, поїдає падаль, покидьки, плоди. Злучаються Ш. в січні. Самка народжує 4-9 щенят, зазвичай в норі. Статевозрілості досягають на 2-му році. Ш. - переважно нічний звір. Видає гучний виття. Промислове значення невелике, шкура малоцінних. Завдає деяку шкоду мисливському господарству та птахівництва.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка