нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Шипун

   
 

Шипун, лебідь-шипун (Cygnus olor), птиця загону гусеобразних. Довжина тіла близько 1,5 м. Оперення біле, у молодих птахів сіре; роздуте підставу дзьоба і кінчик - чорні, решта - червоне. Поширений спорадично в Європі, Малій, Середній і Центральній Азії; в СРСР - в Естонії, Литві, пониззі Дунаю, Дністра, Волги, в Південно-Західному Сибіру, ??Казахстані, Середній Азії і Забайкаллі. Мешкає на великих озерах з чагарниками очерету. Зимує на Середземному, Чорному і Каспійському морях і в Середній Азії. У кладці 7 - 9 яєць, насиджує 35 сут. Харчується водними рослинами. Полювання заборонене, охороняється законом. Одомашнених Ш. містять в парках.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка