нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Широконоска

   
 

Широконоска (Anas clypeata), птах родини качиних. Довжина тіла близько 50 см , самець важить близько 700 г, самка менше. Дзьоб у вершини сильно розширено (звідси назв.). Поширена в помірному поясі Європи та Азії і на заході Північної Америки; в СРСР більш звичайна в лісостеповій та степовій зонах. Перелітний птах. У СРСР взимку зустрічається в Закавказзі і Середньої Азії. Влітку Ш. збираються на линьку в дельту Волги і на озера Зауралля та Казахстану. Воліють дрібні стоячі водойми і тихі плеса річок. Гнізда на сухих місцях. У кладці 7-10 яєць, насиджують 22-23 сут. Харчуються молюсками, рачками, комахами. Ш. - об'єкт спортивної і промислового полювання.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка