нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Вусата синиця

   
 

Вусата синиця, бородатка (Panurus biarmicus), птах родини толстоклювая синиць загону горобиних. Довжина тіла близько 16 см. Хвіст довгий, ступінчастий. У самця тім'я голубувате, спина і хвіст руді, з боків горла чорні "вуса" (звідси назва), у самки тім'я буре, "вуса" відсутні. Поширена В. с. в Європі і Азії, головним чином у степовій зоні; в СРСР = від Литви до Забайкалля. Живуть по берегах озер і річок в заростях очерету. Гнізда глибокі, іноді з боковим входом. У кладці 5 = 8 яєць. Насиживают близько 12 діб. Харчуються комахами та ін безхребетними, взимку = насінням очерету.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка