нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Сова вухата

   
 

Сова вухата (Asio otus), птиця загону сов. Довжина тіла близько 36 см. На голові виділяються пучки пір'я = "вушка" (звідси назва). Оперення рудувато-буре, більш світле на черевці; пір'я з темними поздовжніми і поперечними плямами. Поширена в лісовій зоні Європи і Азії. З північних районів взимку откочевивает на Ю. Гніздиться на деревах у старих пташиних або болючих гніздах. У кладці 4 = 5 білих яєць. Насиджує головним чином самка, близько 4 тижнів. В. с. харчується мишоподібними гризунами, рідше дрібними птахами та комахами. Дуже корисна.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка