нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Ягуар

   
 

Ягуар (Panthera onca), хижий ссавець сімейства котячих. Довжина тіла до 2 м, хвоста до 75 см , висота в плечах зазвичай 80 см . Забарвлення помаранчева з чорними кільцями і плямами, іноді суцільно чорна. Поширений в Південній і Центральній Америці, в Мексиці, а також у південно-західній частині США. Мешкає в тропічних і субтропічних лісах, головним чином біля річок, іноді в пустельних горах. Активний переважно вночі. Добре лазить по деревах і плаває. Нападає на оленів, тапірів, мавп, гризунів, іноді на домашню худобу; харчується також рибою, черепахами і їх яйцями. Парування у серпні - вересні. У виводку 2-3 дитинчати. Об'єкт спортивного полювання.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка