нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Яструбина сова

   
 

Яструбина сова (Surnia ulula), птиця загону сов. Довжина тіла 36-41 см , важить 250-360 р. Самки більші за самців. Голова відносно невелика, лицьовий диск неповний, крила довгі гострі, хвіст довгий різко ступінчастий, певкі і пальці густооперенние. Оперення зверху буре з білими плямами, знизу світле з темними поперечними смужками, як у яструбів (звідси назва). Дзьоб жовтий. Поширена на півночі Європи, Азії та Північної Америки. У СРСР - в лісовій зоні на схід до Камчатки і Сахаліну і в ялинниках Тянь-Шаню. Живе осіло або взимку кочує. Населяє високостовбурні лісу. Гніздиться в дуплах, на вершинах обламаних стовбурів або займає гнізда інших птахів. У кладці 3-4 яйця, а в роки, багаті кормами, - навіть 7-9. Полює вранці і під вечір на гризунів, рідше - на птахів.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка