нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Яструбині

   
 

Яструбині (Accipitridae), сімейство птахів загону хижих. Довжина тіла 28-115 см. Дзьоб сильно загнутий, без зубця перед вершиною надклювья. Крила широкі, пристосовані для тривалого польоту, ширяння або маневреного польоту в лісі. 205 видів. Поширені широко, відсутні в Антарктиці та на С. Арктики. У СРСР гніздяться 35 видів з 16 родів: орли, орлани, шуліки, канюки, сипи, луні, яструби і ін, а також відзначені 4 залітних вигляду. Багато видів перелетни. Живуть як у лісах, так і на відкритих місцях. Гнізда на деревах, скелях або на землі. У кладці 1-6 білих або плямистих яєць. Насиживают самка або самка і самець. Пташенята мають два пухових вбрання. Харчуються Я. хребетними тваринами, падлом, молюсками, комахами. Здобич розшукують різними способами: регулярний обліт території, подкарауліваніе в засідці, спостереження з піднесеного пункту (скеля, дерево, стіг сіна) або тривале ширяння в повітрі.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка