нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

замбар

   
 

замбар (Cervus unicolor), парнокопитна ссавець сімейства оленів. Довжина тіла 180-210 см, хвоста - 30 см, висота в холці 125-135 см, важить до 300 кг. Рогу (довжиною до 130 см ) з невеликим числом відростків (до 6) є тільки в самців, які скидають їх щороку в березні-квітні. Забарвлення темно-коричнева, світліша на нижній частині тіла. Зустрічається в Азії: Південний Китай, Індія, півострова Індокитай і Малакка, а також на островах Калімантан, Хайнань, Тайвань і Філіппінських. Живе переважно в гірських лісах, підіймаючись до висоти 3 тис. м над рівнем моря. Веде нічний спосіб життя. Більшу частину року тримається стадами по 5-10 голів; більші стада утворює тільки в період розмноження. Самки народжують по 1 дитинчаті. Об'єкт полювання. Чисельність невелика.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка