нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Земляний вовк

   
 

Земляний вовк (Proteles cristatus), хижий ссавець сімейства гиенових. Забарвлення шерсті світла, жовтувато-сіра; на боках тіла 6-7 чорних поперечних смуг і кілька поперечних смуг на ногах. На хребті шерсть довша і утворює своєрідну гриву. Довжина тіла близько 80 см, хвіст пухнастий (довжиною 30 см ), висота в холці до 50 см. Ікла добре розвинені: корінні зуби спрощені. Поширений З. в. в Південній Африці; мешкає на відкритих місцях групами по 5-6 особин. Живе зазвичай в земляних норах. Харчується головним чином термітами та ін комахами, а також мишоподібними гризунами та дрібними птахами. Розмноження у листопаді - грудні; в посліді 2-4 дитинчата.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка