нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Жако

   
 

Жако, сірий папуга (Psittacus erithacus), птиця загону папуг. Довжина тіла близько 30 см . Оперення тіла сіре, хвіст - яскраво-червоний. Поширений в лісах екваторіальної Африки. Гніздиться в дуплах високих дерев, відкладаючи зазвичай 2 білих яйця. Поза періодом розмноження Ж. об'єднуються у великі зграї. Їжа - плоди та насіння. Годуючись на рисових і кукурудзяних полях, зграї Ж. завдають великої шкоди посівам. Ж. здатний до звуконаслідування (повторює слова і фрази); часто міститься в неволі як кімнатна птах (відомі випадки, коли Ж. жив у неволі понад 70 років).





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка