нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Желтобрюхая полоз

   
 

Желтобрюхая полоз, жовтобрюх, жовтопузу (Coluber jugularis), змія сімейства вужів. Довжина до 2,5 м. Поширений в Європі, в Малій і Південно-Західної Азії (Іран); в СРСР - в степовій зоні Європейської частини (на С. до 48? -49? С. Ш.), В Криму і на Кавказі. Веде денний спосіб життя. Харчується дрібними ссавцями, плазунами (ящірками) і великими комахами (саранчевих). Відкладає 7-11 яєць.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка