нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

жовтопузик

   
 

жовтопузик, глухар (Ophisaurus apodus), безнога ящірка сімейства веретениц. Довжина тіла до 1.5 м. Забарвлення бурих тонів з оливковою або червонуватим відтінком. Поширений в Південно-Східній Європі, Середній і Південно-Західної Азії; в СРСР - в Криму, на Кавказі і в Середній Азії.

Мешкає в місцях, покритих більш-менш густою рослинністю, але зустрічається також в садах і розріджених лісах. Харчується переважно комахами і молюсками, знищуючи шкідників сільського господарства.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка