нижнее белье для полных
მედიცინის კვლევები

   Велика Радянська Енциклопедія

Зяблик

   
 

Зяблик (Fringilla coelebs), співочий птах сімейства в'юркових . Розміром з горобця (довжина близько 17 см ). Забарвлення оперення у самця яскрава (особливо навесні): голова синювато-сіра, спина коричнева із зеленим, зоб і груди буро-червоні, на крилах великі білі плями; забарвлення самки тьмяніше. Поширений в Європі, Західній Азії і Північній Африці; розселяється на В. Одна з найчисельніших птахів в СРСР. Мешкає в лісах і парках всіх типів, часто у самого житла людини. Гнізда в'є на деревах, маскуючи їх мохом і лишайниками. Іноді гніздиться 2 рази на літо. У кладці 3-6 голубуватих з цятками яєць. Харчується насінням і зеленими частинами рослин, влітку - також комахами та ін безхребетними, якими вигодовує і пташенят. Пісня у З. звучна; його часто містять в клітці.





Виберіть першу букву в назві статті:

а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я

Повний політерний каталог статей


 

Алфавітний каталог статей

  а б в г д е ё ж з и й к л м н о п р с т у ф х ц ч ш щ ы э ю я
 


 
енциклопедія  біляші  морс  шашлик  качка